Tisková zpráva 5.etapy výstavby Na Malé Růži

16. 11. 2020

Projekt Na Malé Růži startuje prodej rodinných domů z páté etapy. Čtvrtou etapu se podařilo v rekordním čase vyprodat

Na výstavbu rodinných domů ze čtvrté etapy projektu Na Malé Růži v Drahelčicích u Rudné (Praha – západ), které byly vyprodány za rekordní půl rok od spuštění prodeje na jaře 2020, navazuje investor F&S Invest výstavbou páté etapy. Do prodeje míří v polovině října 45 rodinných domů, jejichž výstavba odstartovala v letošním říjnu. Projekt je situován pouhých 10 minut jízdy od metra Zličín a přiléhajícího nákupního centra.

„Na spuštění prodeje rodinných domů z další etapy již netrpělivě čekají zájemci, na které se ve čtvrté etapě nedostalo,“říká Mustafa Türkmen, jednatel developerské společnosti Rudná Development 3, která za projektem stojí, a pokračuje: „S rostoucími cenami bytů v Praze stoupá atraktivita projektů za hranicí metropole s výrazně příznivějšími cenami. To můžeme říci také o projektu Na Malé Růži, který se i po čtyřech etapách těší velkému zájmu. Za cenu pražského menšího bytu zde totiž dostanete rodinný dům se zahradou, u kterého navíc nemusíte řešit parkování. Další přidanou hodnotou je dobré dopravní spojení do hlavního města.“

DISPOZICE DOMŮ

Architektonický návrh projektu rodinných domů ctí okolní prostředí, i proto domy nepřevyšují sousední venkovskou zástavbu. V rámci páté etapy budou nabízeny nejžádanější typy domů – řadové a dvojdomy –, které ve dvou patrech nabídnou dispozice 4+kk nebo 5+kk o užitné ploše mezi 100 a 117 m2. Pozemky mají výměru 177 m2 až 420 m2 a samozřejmostí je parkovací stání či přístřešek pro auto. Cenové rozpětí se při zahájení prodeje pohybuje od 6,9 mil. Kč do 8,7 mil. Kč vč. DPH. Na místě stavby projektu Na Malé Růži je k dispozici i vzorový dům, který lze po dohodě s prodejcem navštívit.

„Vzhledem k současné situaci je znát, že vlastní zahrada získává při výběru nemovitosti na důležitosti a stává se významnějším faktorem při rozhodování. Klienti též oceňují, že i v případě řadové zástavby je při plánování zahrad myšleno na jejich soukromí. Venkovní terasy jsme u všech domů oddělili dřevěnou zástěnou, takže o soukromí budoucích majitelů je postaráno,“ potvrzuje Mustafa Türkmen a dodává informaci ohledně vybavení: „V oknech jsou izolační dvojskla a trojskla, stěna orientovaná do zahrady je velkoryse prosklená, takže v letních měsících lze obytný prostor rozšířit o již zmiňovanou terasu.“

PERSPEKTIVNÍ LOKALITA

Drahelčice leží pět kilometrů jihozápadně od Prahy, nedaleko Rudné. Z obce je po dálnici D5 blízko do Prahy i Berouna. Do obou měst vede i autobusové spojení, stejně jako vlakové (z nádraží v Rudné). Na pražský Zličín ke stanicí metra trvá cesta autobusem z Drahelčic pouhých 16 minut a nákupní zóna je autem dosažitelná do 10 minut. Kdo často létá na služební cesty, ocení blízkost a snadnou dostupnost Letiště Václava Havla v Praze-Ruzyni.

Drahelčice a jejich okolí nabízejí kromě příjemného rodinného bydlení také potřebné obchody a služby, stejně jako řadu možností trávení volného času. V obci funguje místní knihovna, sbor dobrovolných hasičů či sportovní klub. Právě probíhá výstavba mateřské školy s plánovaným uvedením do provozu v září 2021, ta bude následována výstavbou školy základní. Drahelčice jsou součástí turistického regionu Karlštejnsko a prochází jimi značená cyklotrasa, celá oblast je ideální pro výlety na kolech. Turistiky si lze užít v okolním Karlštejnsku, Křivoklátsku a Českém krasu. Příznivci golfu ocení nedaleká hřiště Golf Resort na Karlštejně a Albatross Golf Resort ve Vysokém Újezdě. Kdo rád jezdí na koni, může navštívit jezdecký oddíl v Nučicích u Rudné.

Financující bankou projektu je opět Česká spořitelna a.s. a o prodej domů se stará, stejně jako u předchozích etap, Absoluta Real a.s. ze skupiny Gepard Reality. Generálním dodavatelem je společnost Algon, se kterou spolupracujeme od první etapy projektu.